IPJ Covasna a făcut luni bilanţul evenimentelor rutiere petrecute în weekend pe drumurile din judeţ, iar statistica nu arată deloc bine: în ultimele trei zile au avut loc 4 accidente în urma cărora 13 persoane au suferit răni grave sau uşoare.

Din punct de vedere al localizării, aceste evenimente rutiere s-au produs pe  DN11, DN11B şi DN13E.

Accident grav din cauza unei căruţe nesemnalizate

La data de 22.09.2019, în jurul orelor 20:00, un bărbat de 31 de ani a condus un atelaj hipo tras de doi cai pe DN11B din direcţia Miercurea Ciuc către Târgu Secuiesc fără ca acesta să fie semnalizat corespunzător pe timp de noapte şi fără a purta îmbrăcăminte reflectorizantă, iar la km 9+600m în interiorul loc. Valea Seacă a fost accidentat din spate de un autoturism condus pe aceeaşi direcţie de către un bărbat de 61 ani.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a șapte persoane, toate aflate în atelajul hipo.

Conducătorul atelajului cu tracțiune animală a fost transportat la Spitalul din mun. Târgu Secuiesc în vederea recoltării unui probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, după ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”.

Accident ușor la Chichiş

La data de 20.09.2019, în jurul orelor 11:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe D.N.11 km. 19+370m, în interiorul loc. Chichiș, s-a produs un accident rutier.

Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat faptul că un bărbat de 70 de ani, la punerea în mișcare a unui autoturism la ieșirea din stația Peco Lukoil Chichiș, nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar din direcția Târgu Secuiesc către Brașov, de către o persoană de sex masculin în vârstă de 25 ani intrând în coliziune lateral-față cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a pasagerului dreapta față din autoturismul condus regulamentar și a pasagerilor spate din autoturismul care ieșea din stația peco.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic la fața locului, rezultatul fiind negativ, ulterior fiind conduși la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămarea corporală din culpă”.

A intrat cu maşina în gardul Adăpostului de  la Câmpu Frumos

În data de 21.09.2019, în jurul orelor 23:30, polițiștii din cadrul Poliției mun. Sfântu Gheorghe au fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe D.N. 13E s-a produs un accident rutier soldat cu  victimă.

La fața locului s-au deplasat lucrătorii Biroului Rutier, ocazie cu care au constatat următoarele:

Un bărbat de 37 ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 13E, dinspre Sfântu Gheorghe spre intersecția cu D.N. 11, la km 32 + 975, a pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă pe partea dreaptă a direcției de mers și a lovit gardul din beton al ,,Adăpostului de animale”. După impactul cu gardul autoturismul a lovit și rupt un stâlp de susținere a rețelei electrice ce deservește adăpostul.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool în aerul expirat, urmând a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că cel aflat la volan nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

A ajuns în şanţ după ce calul a smucit căruţa

La data de 21.09.2019, în jurul orelor 10:10, polițiștii din cadrul Poliției mun. Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin  S.N.U.A.U. 112 despre producerea unui accident rutier cu victimă pe DN 13 E, pe raza localității Vâlcele, în următoarele împrejurări:

Un bărbat de 70 ani, în timp ce conducea un atelaj cu tracțiune animală din direcția Araci către Vâlcele la trecerea peste un pod metalic, a căzut pe carosabilul DN 13 E după ce calul s-a speriat și a smucit căruța.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului atelajului, acesta fiind preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență din mun. Sfântu  Gheorghe în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cel aflat la volan a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ, urmând a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”.

Articolul precedentPolițiștii covăsneni, acțiune pentru protejarea pădurilor
Articolul următorDouă poteci pentru bicicliști, proaspăt marcate de salvamontiștii covăsneni