Agent șef principal Nicolaie Pavel din cadrul IPJ Covasna a fost premiat la Salonul de Carte Juridică, Polițistă și Civică pentru lucrarea „Anchetele comisarului M”.

La Centrul Cultural al Ministerul Afacerilor Interne a avut loc zilele trecute cea de-a XXII-a ediție a Salonului de Carte Juridică, Polițistă și Civică. Evenimentul a fost organizat sub egida sărbătoririi „Centenarului Marii Unirii”, iar în cadrul acestuia au fost premiate cele mai bune creații literare ale polițiștilor din întreaga țară, acestea fiind reunite într-o Antologie de proză polițistă publicată de Editura Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

Printre cei premiați se află și agent șef principal Nicolaie Pavel din cadrul IPJ Covasna, cu lucrarea „Anchetele comisarului M”, care redă complexitatea muncii de polițist, dar și satisfacțiile care vin în urma soluționării unor cazuri dificile. Autorul împletește ficțiunea cu realitatea și îl poartă pe cititor prin dedesubturile muncii de poliție, astfel încât, la finalul lecturii înțelegem că polițistul este, până la urmă, un simplu om, dar care întotdeauna are misiunea de apărător al legii.

Conform IPJ Covasna, agent șef principal Nicolaie Pavel și-a început cariera de polițist în anul 1996, la Biroul Ordine Publică al Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, iar din anul 2001 a activat ca polițist judiciar la aceeași subunitate. În prezent își desfășoară activitatea la Serviciul Investigații Criminale al IPJ Covasna, la Compartimentul Combaterea Furturilor și Traficului de Autovehicule.

„Anchetele comisarului M” nu este prima lucrare a polițistului care a fost apreciată și premiată. În anul 2009, acesta a participat la concursul național „Inovație în activitatea polițienească”, obținând Premiul III pentru lucrarea „Înșelăciunea prin mijloace de comunicații electronice”.

 

Articolul precedentPremieră în județul Covasna. Un liceu își propune să producă „singur” energia electrică de care are nevoie
Articolul următorCârnat uriaș de 10 metri și mic dejun din 600 de ouă, la Parada cârnaților de la Sfântu Gheorghe