Conducerea PNL Covasna acuză autorităţile că întârzie nepermis de mult şi nejustificat despăgubirea persoanelor afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie.

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, spune că apele au afectat peste 100 de gospodării din satele Lunca Mărcuşului şi Băcel. După vizita făcută în zonă, premierul Viorica Dăncilă a promis că Guvernul va acorda sprijin financiar sinistraţilor. Acest lucru nu s-a întâmplat Însă nici până în prezent.

„A fost dată Ordonanţa de Urgenţă 480/2018, care a intrat în vigoare începând cu data de 5 iulie 2018 şi care prevedea faptul că vor fi acordate despăgubiri în valoare de 10.000 lei pentru cei ale căror gospodării au fost afectate în procent mai mare de 50% şi 5.000 lei pentru cei ale căror gospodării au fost afectate în procent mai mic de 50 %. După două luni de zile, timp în care unii au aşteptat ajutoarele pentru a se putea apuca de reparaţii, oamenii au fost anunţaţi că, din motive neştiute, nu vor mai primi aceşti bani”, a declarat Olimpiu Floroian.

Ajutoarele de urgenţă se stabilesc prin anchete sociale efectuate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială. Conducerea acestei instituţii nu a comentat situaţia, însă prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat pentru Agerpres că aceasta va fi clarificată într-un timp cât mai scurt, precizând, totodată, că atât Prefectura, cât şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi-au îndeplinit obligaţiile ce le-au revenit în vederea despăgubirii persoanelor afectate de inundaţiile din vară.

„Noi, la sfârşitul lunii iulie, am trimis listele cu locuinţele afectate, respectiv 60 de case la Chichiş, 62 la Dobârlău şi 31 la Catalina, unele afectate sub 50%, altele peste 50%. Listele au fost reverificate la solicitarea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, iar aceasta, pe baza anchetelor sociale, va lua decizia finală privind persoanele care vor beneficia de despăgubiri şi în ce cuantum. Am vorbit cu directorul Agenţiei de Plăţi şi am înţeles că săptămâna aceasta ar trebui să avem o decizie finală”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Articolul precedentPeste 20 de posturi de asistenţi maternali disponibile în judeţul Covasna
Articolul următorFemeie rănită într-un accident la intrarea în Sfântu Gheorghe