Autorităţile judeţene vor să extindă serviciul de asistenţă maternală, având disponibile peste 20 de posturi de asistenţi maternali.

Într-o conferinţă de bilanţ a ultimilor ani, conducerea DGASPC Covasna a punctat faptul că sistemul de asistenţi maternali este printre cele mai bune soluţii pentru copiii aflaţi într-o formă de protecţie socială. Datorită acestui sistem, copiii au posibilitatea astfel să crească într-un climat familial.

„Dorim extinderea serviciului atât din acest motiv, cât şi pentru că se prevăd schimbări legislative care nu vor mai permite plasarea copiilor sub 7 ani în centre rezidenţiale. Practic, acest lucru va impune extinderea reţelei de asistenţi maternali”, a declarat Vass Maria, directoarea DGASPC Covasna.

În judeţul Covasna sunt la ora actuală 129 de asistenţi profesionişti care au în plasament 237 de copii şi sunt disponibile 26 de posturi, dintre care două temporar.

Persoanele care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti trebuie să depună o cerere la Direcţia pentru Protecţia Copilului Covasna şi trebuie, de asemenea, să dispună de un domiciliu corespunzător pentru creşterea copiilor luaţi în plasament, să urmeze cursurile de formare profesională organizate de Serviciul de Asistenţă Maternală şi să promoveze examenul.

Articolul precedentExpoziție cu lucrări semnate de artistul plastic Daniel Spoerri, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorPNL Covasna acuză întârzierea despăgubirii sinistraţilor din judeţ