Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au anunţat marţi zece evenimente importante care vor avea loc în Săptămâna Culturală a sărbătorii din acest an, în perioada 24 aprilie – 2 mai.

În afară de concertul de deschidere, este vorba despre o expoziţie, o seară muzicală, o expoziţie despre instrumente muzicale, un spectacol de dans şi cinci spectacole de teatru.

„Nu a fost uşor să organizăm şi să structurăm această Săptămână Culturală având în vedere că sunt Sfintele Sărbători de Paşti pentru ortodocşi. Ne-am străduit să nu fie programe în acele zile care să nu fie compatibile cu această sărbătoare”, a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

În ceea ce priveşte Săptămâna Culturală, pe lângă concertul de deschidere care a fost anunţat anterior, la eveniment vor fi prezente trei teatre maghiare din Transilvania, fiecare cu subtitrare în limba română. Este vorba despre Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca cu spectacolul „Ilegitim” (25 aprilie, orele 15:00, 21:00), Teatrul Studio Figura din Gheorgheni cu un spectacol „clasic” după Cehov – „Trei surori” (1 mai, ora 19:00)şi Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara cu „Depravare” (2 mai, ora 18:00).

Acestora li se adaugă două opere teatrale de limba română: Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi cu spectacolul „Monstrul Nisipurilor” (25 aprilie, ora 19:00) şi spectacolul ComedyPunctShow, un teatru de comedie şi improvizaţie (30 aprilie, ora 19:00). Ambele spectacole vor avea loc în Sala Arta a Teatrului „Andrei Mureşanu”.

În Săptămâna Culturală vor avea loc şi două spectacole muzicale. Primul o are ca protagonistă pe cunoscuta actriţă din Ungaria Udvaros Dorottya cu „Majdnem Valaki” („Aproape cineva”) care va avea loc pe 30 aprilie de la ora 20:00 în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”.

De asemenea, pe 26 aprilie de la ora 19:00 în Studioul de dans Háromszék poate fi văzut spectacolul Rhythm and Shoes Dance Club din Debrecen, o producţie de dansuri step americane şi irlandeze.

Biletele vor fi puse în vânzare joi, 7 martie

Tot în Săptămâna Culturală vor avea loc şi două expoziţii. Prima dintre ele va avea loc pe 25 aprilie între orele 17-19 la Spaţiul Expoziţional Magma, unde Előd Ágnes din Ungaria va prezenta sculpturi realizate cu drone. Este vorba despre o creaţie inovativă şi creativă foarte interesantă care va fi realizată cu ajutorul grupului CollMot Robotics din cadrul Departamentului de Fizică al ELTE (Universitatea de Ştiinţe Eötvös Lóránd – Budapesta).

O a doua expoziţie va fi prezentată de o echipă din Kecskemét (Ungaria) în Piaţa Centrală a oraşului pe 30 aprilie de la orele 17:00 şi 19:00, şi anume Colecţia de instrumente muzicale Leskowsky.

Biletele vor fi puse în vânzare joi, 7 martie, iar preţul acestora variază între 20 şi 40 de lei. La fel ca în anii trecuţi, un procent de maxim 20% din locurile disponibile la spectacole vor fi vândute cu preţ redus pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Articolul precedentPachet de bilete la preţ redus pentru meciurile Sepsi OSK din play-off
Articolul următorDesign Bank – Un spaţiu creativ pentru tinerii din Sfântu Gheorghe