Honvéd

Peste 900 de semnături au fost adunate în decursul a două zile în cadrul campaniei derulate săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe, de mai mulţi activişti pentru protejarea mediului, care și-au propus să determine autorităţile locale să găsească un alt amplasament pentru parcul de divertisment care ar urma să fie construit în apropierea staţiunii Şugaş Băi.

Inițiatorii petiției, printre care și ultraciclistul Bagoly Levente, le-au solicitat autorităților locale să aprobe investiții care garantează păstrarea zonelor verzi și a pădurilor în starea naturală, și totodată duc la dezvoltarea municipiului Sfântu Gheorghe, iar campania de strângere de semnături s-a derulat în zilele de 10 și 11 octombrie, în Piața Libertății din municipiu, dar și în fața magazinului Șugaș.

„În două zile, peste 900 de persoane au susținut petiția noastră pentru păstrarea în stare naturală a zonei din vecinătatea izvorului Honvéd. Vă mulțumesc tuturor!”, a transmis Toró Attila, unul dintre inițiatorii acțiunii.

„Family Adventure Park”, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de dezvoltare a turismului în judeţul Covasna, ce vizează construirea unui parc de aventură pe o suprafaţă de peste 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi, a fost contestat în ultimele săptămâni activiştii de mediu, care consideră că acesta va afecta habitatul animalelor şi plantelor şi va polua mediul înconjurător.

Articolul precedentToate biletele pentru întâlnirea cu Nick Vujicic de la Sfântu Gheorghe, sold out!
Articolul următorPoliţia va verifica în această săptămână transportatorii rutieri de marfă și de persoane