Peste 700 de volume au fost donate până în present, în cadrul campaniei „BookStații”, lansată de un grup de elevi de la liceele Mikes Kelemen și Mikó din Sfântu Gheorghe la sfârșitul lunii noiembrie, cu scopul de a-i deconecta pe trecători de la tehnologie, convingându-i să îşi ia ochii din telefoane şi de la reţelele sociale, şi să răsfoiască o carte în timpul în care aşteaptă autobuzul.

Inițiatorii proiectului și-au propus ca, prin intermediul unor rafturi de cărți în aer liber, amplasate în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe și în mai multe staţii de autobuz din oraș, să promoveze lectura, și i-au invitat pe locuitori să doneze cărți de care nu mai au nevoie dar care le pot adduce zâmbete și bucurie copiilor și trecătorilor.

Termenul a fost prelungit

Echipa „Basement”, care se află în spatele ideii, a anunțat la sfârșitul săptămânii că termenul pentru colectarea cărților a fost prelungit, astfel că până pe data de 18 ianuarie, locuitorii orașului mai pot face donații în oricare din punctele de colectare amplasate la Szimpla, Tein, Bufetul teatrului, Liceele şi bisericile din oraş, Casa de Cultură „Kónya Ádám” sau Biroul de Imagine al Primăriei.

„Venim cu noi informaţii în cadrul campaniei BookStaţii. În primul rând, am dori să vă mulțumim pentru sprijinul acordat până acum și contribuția dvs. la proiect prin donarea de cărți. Suntem încântați că în cutiile din punctele de colectare se adună din ce în ce mai multe cărţi, astfel că acum putem număra aproape 700 de volume donate. De asemenea, având în vedere interesul mare pentru proiectul nostru, prelungim termenul de colectare şi pentru montarea rafturilor până la 18 ianuarie (…) Vă asigurăm însă că merită să așteptați până la sfârșitul lunii ianuarie pentru bibliotecile noastre gratuite în aer liber, deoarece veţi găsi lecturi interesante pe rafturile noastre. Vă mulțumim că ați înțeles și ați avut încredere în noi. Încă așteptăm cărțile în punctele de colectare anunţate”, a transmis echipa „Basement”.

Rafturile vor fi realizate manual de echipa proiectului, într-un atelier din oraș.

Articolul precedentColinde în prag de sărbători la IPJ Covasna
Articolul următorConcerte de Revelion în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe și două focuri de artificii