Asociaţia Vinca Minor a anunţat că proiectul „Organizarea unor serii programe de educație ecologică pentru elevii din regiunea Kézdiszék”, finanţat de Fundaţia Bethlen Gábor din Ungaria a ajuns la final.
În ultimele săptămâni, peste 300 de elevi ai şcolilor din localităţile Cernat, Sânzieni şi Catalina au participat la activităţile organizate şi derulate de membrii Asociaţiei Vinca Minor, cu scopul de a le stârni celor mici interesul faţă de mediul înconjurător, şi de a le forma o atitudine responsabilă.
„În cadrul proiectului au fost susținute 14 activități de educație ecologică în patru domenii: biologie, apă, aer şi sol, pentru trei grupe de vârstă. Prin aceste programe au fost implicați 308 elevi din trei instituţii de învăţământ rurale din regiunea Cernat, Sânzieni şi Catalina. Rezultatul proiectului a fost stârnirea interesului copiilor şi formarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător”, au scris reprezentanţii Asociaţiei Vinca Minor într-o postare pe Facebook.
Nu este singurul proiect de acest gen derulat în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Covasna.
Luna trecută, mai mulţi elevi și preșcolari din localitățile Brețcu, Oituz și Mărtănuș au participat la o serie de activități de educație ecologică în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Management al sitului Natura 2000 Oituz-Ojdula”, lansat de Asociația Vinca Minor în parteneriat cu Ocolul Silvic Privat Breţcu.
Proiectul a fost cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, iar tema principală a activităților la care au participat elevii claselor I-IV și V-VIII a fost biodiversitatea și protecția sitului Oituz-Ojdula.
Tot în cadrul acestui proiect a avut loc prezentarea filmului „Aria protejată Oituz-Ojdula Natura 2000”, realizat de Rec-Cont film production, la solicitarea Asociației Vinca Minor și a Ocolului Silvic Privat Brețcu.
Filmul, care a fost proiectat și la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, a fost realizat ca parte a planului de management a ariei protejate Ojtoz-Ozsdola Natura 2000 și poate fi vizionat și AICI ►