Luni, în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hăghig – Secția 1 Poliție Rurală Sfântu Gheorghe au prins în flagrant, într-o pădure de pe raza localității, două persoane în timp ce încărcau material lemnos în două atelaje hipo.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că cei doi bărbați au tăiat fără drept 6 arbori nemarcați de esență fag și paltin.

În consecință, polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos și un motoferăstru mecanic folosit la tăierea arborilor. O oră mai târziu, polițiștii au prins în flagrant, în aceeași zonă, un bărbat în vârstă de 40 ani care transporta într-un atelaj hipo o cantitate de material lemnos. Din cercetările efectuate s-a stabilit că materialul lemnos a rezultat din scoaterea din rădăcină a unui număr de 9 arbori nemarcați de esență fag, carpen și molid, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea, în vederea confiscării, a materialului lemnos”, au transmis reprezentanţii IPJ Covasna.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt şi scoaterea de arbori din rădăcini fără drept.

Articolul precedentDosar penal de numele unui covăsnean prins băut şi fără permis la volan
Articolul următorPeste 300 de elevi covăsneni au învăţat despre natură în cadrul unui program de educaţie ecologică