Un număr total de 257 de persoane, dintre care 140 femei, au fost încadrate în muncă în luna octombrie, prin intermediul AJOFM Covasna, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă.

Conducerea instituţiei a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul ultimelor săptămâni.

Conform datelor AJOFM Covasna, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 87 au peste 45 de ani, 37 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 46 au între 25 și 35 de ani, iar 87 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 146 provin din mediul urban, iar 111 persoane sunt din mediul rural.

“Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (118), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (101). Numărul celor cu studii superioare este de 24, iar cei cu studii primare şi fără studii sunt în număr de 14. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin AJOFM Covasna, 159 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 98 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a transmis directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Datele AJOFM Covasna mai relevă că în acest an 4.810 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Articolul precedentLeo Grozavu este noul antrenor al lui Sepsi OSK!
Articolul următorAtenţie! De „Black Friday” crește numărul de atacuri cibernetice