În luna februarie, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 232 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 80 au peste 45 de ani, 47 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 46 au între 25 și 35 de ani, iar 59 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 120 provin din mediul urban, iar 112 persoane sunt din mediul rural.

„Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (106), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (95). Numărul celor cu studii superioare este de 8, iar cei cu studii primare şi fără studii sunt în număr de 23. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 193 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 39 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, în acest an 1.209 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Articolul precedentMuzeul Naţional Secuiesc a primit Premiul pentru Patrimoniul Maghiar
Articolul următorRata şomajului în judeţul Covasna, în uşoară scădere