Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe a primit Premiul pentru Patrimoniul Maghiar. Ceremonia va avea loc pe 23 martie la Budapesta.

Premiul pentru Patrimoniul Maghiar / Magyar Örökség Díj se acordă unor instituţii, asociaţii sau persoane care, prin activitatea lor, au contribuit la păstrarea şi promovarea valorilor culturii maghiare, dezvoltând, în acelaşi timp, relaţii de colaborare şi cunoaştere reciprocă cu toate naţiunile din Bazinul Carpatic.

În istoria sa de aproape 150 de ani, este pentru prima dată când Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe primeşte o distincţie atât de înaltă, din partea unor instituţii de importanţă naţională din Ungaria.

„Premiul reprezintă o recunoaştere a efortului Muzeului nostru de a prezenta trecutul, în beneficiul unui prezent cât mai aproape de nevoile de autoafirmare a comunităţii pe care o slujim”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a Muzeului.

Ceremonia de acordare a Premiului pentru Patrimoniul Maghiar va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, în Sala festivă a Academiei Maghiare din Budapesta. Cuvântul de Laudatio va fi rostit de dr. Varga Benedek – directorul general al Muzeului Naţional de Istorie din Budapesta.

 

Articolul precedentElevii care au aruncat lapte și cornuri pe stradă aparțineau Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPeste 230 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna