Prima zi a noului an a adus membri noi în patru familii din județ. La maternitățile spitalelor din localitățile Covasna, Târgu Secuiesc, dar și la cea a Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe au venit pe lume 3 băieți și o fată, toți sănătoși și cu note mari la naștere.

Primul copil venit pe lume în județul Covasna în acest an a fost o fetiță (Maját Fanni Kriszta), care cântărea la naștere 3.240 de g. și 53 cm. Acesta s-a născut la maternitatea Spitalului municipal Târgu Secuiesc, la ora 04:30, și este al doilea copil adus pe lume de tânăra mămică, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Estelnic. Câteva ore mai târziu, la maternitatea Spitalului municipal Târgu Secuiesc a venit pe lume un al doilea copil. Nașterea a avut loc la ora 10:55, iar mămica în vârstă de 30 de ani a adus pe lume un băiat, cu o greutate corporală de 3.750 g și 57 cm. Tânăra, originară din localitatea Turia, se află la prima naștere.

Potrivit reprezentanților maternității, ambii copii sunt sănătoși și au primit la naștere scor 9 Apgar.

La maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe prima naștere din acest an a avut loc pe data de 1 ianuarie, la ora 09:30. Proaspăta mămică, asistentă medicală în cadrul spitalului, a adus pe lume un băiat de 2,42 kg și 49 cm.

Tot un băiat a fost adus pe lume în prima zi din acest an și la maternitatea Spitalului Orășenesc Covasna. Cocicodar Valentina, din localitatea Zagon, a adus pe lume la ora  6:55 un băiețel de 3.300 g.

De Crăciun, în județul Covasna, s-au născut doar băieți

Și Crăciunul a adus bucurie în sufletele câtorva familii din județul Covasna. În Ajun și în prima zi de Crăciun, la maternitățile spitalelor din Covasna, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe au venit pe lume 5 băieți.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, în perioada 31 decembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, la secția de specialitate au venit pe lume patru copii: două fete, respectiv doi băieți.

 

Articolul precedentManagerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe: „Este nevoie să dublăm efectivul de medici specialiști”
Articolul următorISU Covasna – 50 de intervenții în ultimele zile