Cea de a XII-a ediție a competiției internaționale Winter Rally Covasna va alinia la strat patru nume importante din motorsportul românesc, Titi Aur, Dan Gîrtofan, Szabó Gergő și Vali Porcișteanu concurând în acest an pentru câștigarea trofeului, alături de ceilalți participanți înscriși în concurs. 

56 de echipaje din Bulgaria, România și Ungaria și-au anunțat participarea la Winter Rally Covasna 2019, competiție care se va desfășura în perioada 1-3 februarie la Comandău, pe un traseu de aproximativ 200 km. Printre participanți se numără și câștigătorul ediției precedente, Antal Kovács, care va fi prezent la startul etapei cu un Ford Fiesta R5.

„Vom urmări cu sufletul la gură evoluția celor 56 de echipaje pe probele cu zăpadă și gheață, cu tronsoane tehnice sau de viteză care vor solicita la maxim îndemânarea și atenția piloților. Glisări la limită, abordarea unui stil de condus adaptat în permanență pe suprafețele cu zăpadă și gheață sunt o parte din scenele spectaculoase ce pot fi urmărite de spectatori. În acest sezon raliul începe vineri, 1 februarie, cu superspeciala din centrul orașului Covasna de la orele 17:00. Winter Rally Covasna 2019 continuă cu probele clasice în jurul localității Comadău, județul Covasna, dar și pe trasee din județul Buzău, în zilele de 2 și 3 februarie”, transmit organizatorii.

După o pauză de câțiva ani, în care nu a mai concurat pe zăpadă, Titi Aur va fi prezent la start  alături de Silviu Moraru, la bordul unei Skoda Fabia R5, model cu care va concura și echipajul Dan Gîrtofan / Tudor Mârza.

Campionul Cupei Suzuki din 2018, Raul Badiu își va face încălzirea în cadrul competiției pentru etapa din World Rally Championship, Raliul Suediei, care va avea loc două săptămâni mai târziu.

Winter Rally Covasna 2019 este organizat de Clubul Auto Crono, cu sprijinul DRE Racing Team Covasna, sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Restricții de circulație în weekend

Pe durata desfășurării probelor, în prima zi a competiției (1 februarie) vor fi restricții de circulație în centrul orașului Covasna, pe străzile Gheorghe Doja, Libertății, Brazilor și Unirii, între orele 16:00 și 21:00.

De asemenea, pe 2 februarie, drumul de legătură Covasna – Comandău  va fi restricționat în intervalul orar 08:00-11:00, iar drumul forestier Comandău – Gura Teghii – Cireșu între orele 08:00 și 18:00, iar în ultima zi a competiției, în intervalul orar 08:00-16:00, vor fi restricții pe drumul forestier  Comandău – Benedek – Harboca (jud. Buzău).

 

Articolul precedentTrei cazuri de gripă confirmate. DSP Covasna: „Situația la nivel județean nu este una alarmantă”
Articolul următorÎmpreună creăm biblioteci acolo unde este nevoie de ele. Biblioteca TAM donează, la rândul ei, cărţi