Parcul Tineretului din Voinești-Covasna a fost inaugurat vineri, în prezența mai multor localnici și turiști.

Investiția se înscrie, potrivit primarului stațiunii Covasna, Gyerő József în rândul obiectivelor infrastructurale pentru care în acest an administrația publică locală a alocat finanțare, și pe care le-a demarat sau le-a finalizat deja.

“Astăzi, în prezența a numeroși localnici și turiști, am inaugurat și dat în folosință  Parcul Tineretului din Voinești-Covasna, reabilitat prin efortul financiar colectiv al covăsnenilor. Reabilitarea unei porțiuni a Pieții Eroilor (în jurul bustului ep. Justinian Teculescu), finalizarea reabilitării infrastructurii hidroedilitare a străzii Apelor, executarea rețelei de iluminat public pe str. Mihai Eminescu în zona Voinești, respectiv reabilitare de trotuare, a iluminatului public, montarea de balustrade noi de-a lungul pârâului, construirea unui complex sportiv în Parcul Dózsa György, reabilitarea acoperișului Școlii Orbán Balázs, reabilitarea dispensarului medical din str. Ștefan cel Mare, reasfaltarea unei porțiuni din Str. Gării, extinderea sistemului public de supraveghere video, achiziționarea și punerea în funcțiune a unor tunuri de zăpadă și patinoar artificial în zona de centru, sunt obiective finanțate integral ori parțial din banii comunității locale. Desigur, avem în lucru și o serie de alte proiecte pe care le vom demara în anul următor și care țintesc, de asemenea, îmbunătățirea condițiilor noastre de viață”, a declarat edilul, care și-a exprimat speranța că noul parc, reabilitat, va contribui la ameliorarea imaginii urbane a zonei și va avea parte doar de „oaspeți” civilizați și cu simț de răspundere civică.

În ultimele luni, persoane necunoscute au vandalizat mai mulți stâlpi de iluminat proaspăt dați în folosință, dar și mai multe ghivece cu flori amplasate pe malul pârâului Covasna.

 

Articolul precedent„Maratonul Marii Uniri” a ajuns în județul Covasna
Articolul următor25 noiembrie – Ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Numărul cazurilor de violență în familie, în creștere în județul Covasna