Mai este doar o săptămână până la spectacolul – concert „Sentimental Journey”, pe care profesoara și solista Opra Monica îl va susține la Sfântu Gheorghe alături de Orchestra „Castelanii” a Filarmonicii Brașov, iar biletele au fost deja puse în vânzare.

Evenimentul care va avea loc vineri, 15 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Biserica Unitariană din Sfântu Gheorghe, este unul extrem de important pentru artista care revine pe scenă după o pauză de mai bine de un an, timp în care s-a refăcut după o boală necruțătoare pe care însă a reușit să o învingă, după cum spune ea, „prin credință și cu sprijinul necondiționat al familiei, colegilor și prietenilor” care nu i-au dat voie să renunțe.

„Lumea mă știe din alte spectacole, cu muzica mea franțuzească, spaniolă, portugheză, iar acest concert este un mix. Este un puzzle al bucuriei, realizat alături de Orchestra Castelanii din Brașov, cu ei colaborăm de câţiva ani foarte bine, iar ei nu s-au gândit nici măcar o clipă că eu nu mă întorc, sau că nu mă fac bine. Poate alţii se lasă, noi n-am făcut-o, nici ei nu mi-au zis să-mi văd de boală, nu mi-au dat voie să mă las. Acest proiect tocmai aşa s-a născut, dintr-o colaborare prin telefon, pe Facebook Messenger şi pe WhatsApp. Am reușit să-l punem cap la cap, să orchestrăm piesele, pentru că veți auzi piese orchestrate special pentru această formulă de 14 muzicieni. Sunt convinsă că sala va fi plină de prieteni, de cunoscuți, care vor să mă audă, să mă revadă și să afle ce-am făcut, pentru că s-a muncit foarte mult. Concertul va dura cel mult o oră și jumătate, sunt melodii foarte cunoscute, foarte frumoase, cu siguranță nici copiii nu o să adoarmă, sunt piese vesele, de viață. Orchestratorul nostru principal, căruia îi mulțumim, este Zeno Apostolache, un compozitor extraordinar care ne ajută de fiecare dată”, ne-a spus Monica.

„Spectacolul s-a născut în timpul chimioterapiei, când toţi îmi spuneau rămâi pozitivă!”

Gândul că se va întoarce în curând pe scenă i-a dat putere și a făcut-o să meargă mai departe, să treacă peste greutățile pe care viața i le-a scos în cale în ultimele luni, astfel că acum am găsit o Monica puternică, plină de energie și nerăbdătoare să le arate celor de acasă proiectul la care a lucrat în ultimele luni „din spatele cortinei”.

„Concertul acesta este extrem de important pentru sufletul meu, este de fapt un mare mulţumesc lui Dumnezeu!, un mare mulţumesc prietenilor, muzicienilor, familiei, soţului şi doctorilor, pentru că le sunt atât de recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat în această perioadă plină de încercări. A fost o pauză mare, nu toată lumea ştie de ce, dar oamenii se mai îmbolnăvesc. Ani de zile nu am avut voie să mă îmbolnăvesc, 23 de ani am fost săptămânal pe scenă, am cântat şi cu pneumonie, şi cu perfuzie, dar nu ai încotro, ai promis și trebuie să fii acolo, trebuie să zâmbeşti, să zici Doamne ajută! Şi uite că mi-a ieşit de fiecare dată cu un Doamne ajută! înainte, în afară de anul trecut. A trebuit să opresc toate proiectele, toate concertele, pentru că nu mai era de joacă. Am plecat în Austria, tratamentul a durat aproape 11 luni, (…) iar acest spectacol s-a născut în timpul chimioterapiei, când toţi îmi spuneau rămâi pozitivă!. E foarte greu dar am reuşit prin credinţă şi prin faptul că am fost mereu ocupată, gândurile mele s-au îndreptat mereu spre casă, spre România, spre Sfântu Gheorghe şi spre muzicienii mei”, ne-a povestit artista.

Peste 150 de persoane și-au rezervat deja locurile

Biletele la spectacolul care va avea loc în data de 15 noiembrie costă 25 de lei și pot fi procurate de luni până vineri, după ora 16:00, de la casieria Teatrului Andrei Mureșanu.

Organizatorii promit că „Sentimental Journey” îi va purta în timp pe cei prezenți la spectacol, „prin multitudinea de sentimente pe care doar muzica le poate naște”.

Una dintre piesele pe care artista le va interpreta este „Uguale a lei”, realizată cu sprijinul trupei HarMony Band, și pe care aceasta i-a dedicat-o mamei sale care i-a fost alături în momentele grele.

Videoclipul extrem de emoționant a fost „turnat” în vara acestui an, în Italia, pe când artista se afla la tratament, și conține și câteva imagini din copilărie în care aceasta apare alături de mama ei.

VIDEO ►

Articolul precedentVictorie pentru Sanitas după doi ani de negocieri. Angajații din Sănătate au Contract Colectiv de Muncă
Articolul următorO firmă din industria cărnii, două premii la gala Topul Firmelor 2018 din județul Covasna