Comunitatea Lideri pentru Justiție ajunge joi la Sfântu Gheorghe, cu seria de episoade scurte „Oamenii Dreptății. În dialog cu Liana Alexandru” – o proiecţie de aproximativ 55 de minute, la care publicul va avea acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Protagoniștii, 13 tineri juriști, vorbesc despre viața lor personală și profesională, iar iniţiatorii îşi propun prin intermediul acestui proiect să transmită „normalitate și umanitate dinspre sistemul de justiție către cetățean”.

„Filmul Oamenii Dreptății arată fața umană a justiției prin intermediul a 13 profesioniști în drept – judecători, procurori, avocați, un notar și un ofițer de poliție. Prin subiectele atinse de Liana Alexandru, publicul află cum și-au ales profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție”, transmit orgaizatorii.

Proiecţia specială a filmului va avea loc începând cu ora 19:00, la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, și va fi urmată de o discuție deschisă alături de membri ai comunității Lideri pentru Justiție.

„Cu siguranţă va veni judecătoarea Veronica Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 4 din Bucureşti, dar vor mai veni şi alţi protagonişti din film. Este o serie de episoade scurte care formează un documentar. După proiecţie va fi o discuţie liberă cu publicul, care va fi moderată de Marius Popa, şi sper ca din public să facă parte şi avocaţi, judecători şi procurori din Sfântu Gheorghe, cărora le-am transmis invitaţii. Am vorbit cu directoarea Teatrului Andrei Mureşanu, Anna Maria Popa, ea ne-a făcut legătura cu cei de la Cinema şi avem sala asigurată pentru aproximativ 70 de persoane, dar nu cred că vor fi probleme cu locurile. Dacă va fi cerere mare vom mai face proiecţii”, a declarat unul dintre organizatori, avocatul Vlad Vidican.

Lideri pentru Justiţie îşi propune formarea unei comunități de tineri motivaţi care să îşi asume valorile statului de drept şi integritatea profesională ca repere fundamentale în activitate şi care să fie pregătiţi să promoveze aceste valori în rândul colegilor din domeniu, în comunitatea din care provin și în societate.

 

 

Articolul precedentAndrei Sin, primul transfer oficial al verii pentru Sepsi OSK
Articolul următorFestivalul de Teatru pentru Amatori, în weekend, la Sfântu Gheorghe