Tinerii pasionaţi de teatru se întâlnesc la mijlocul lunii iunie la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de a 5-a ediții a Festivalului de Teatru pentru Amatori.

Teatrul Independent Osonó și Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe organizează, în zilele de 15 și 16 iunie, o nouă ediție a Festivalului de Teatru  pentru Amatori de la Sfântu Gheorghe.

„Ediţia 2019 va reuni 10 spectacole, produse de 10 trupe de teatru de amatori din Ilieni, Boroșneu Mare, Covasna, Sfântu Gheorghe, Brașov, Panciu, Odorheiu Secuiesc și Târgu Mureș, numărul total al participanţilor fiind de 100 de tineri. Scopul Festivalului este să deschidă la Sfântu Gheorghe un spaţiu de întâlnire între trupe de teatru de amatori, să le ofere şansa de a prezenta cele mai bune producţii şi de a participa la dezbateri şi workshop-uri pe teme teatrale de maximă actualitate”, a transmis managerul şi regizorul Teatrului Osonó, Fazakas Misi.

Cele 10 trupe își vor prezenta spectacolele sâmbătă, 15 iunie, în sala Studio a Ansamblului  Háromszék (clădirea din curtea Teatrului Tamási Áron), iar intrarea este liberă la toate reprezentaţiile.

De asemenea, în cea de-a doua zi de Festival, doi membri ai Trupei  Osonó, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár, vor susține ateliere de teatru pentru participanți.

Programul Festivalului cuprinde şi reprezentaţii speciale în limba română. Astfel, sâmbătă, de la ora 09:20, elevii Secției de Teatru a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe vor prezenta spectacolul Commedia dell Arte, în regia actriţei Fatma Mohamed, iar de la ora 14:45 Trupa de Teatru Protha din Panciu va prezenta spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții’”, de Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă.

Festivalul de Teatru pentru Amatori de la Sfântu Gheorghe este cofinanțat de Consiliul Județean Covasna, Fundația Communitas și Asociația Sic Art.

Foto: Fazakas Misi

Articolul precedent„Oamenii dreptăţii” – proiecţie de film şi discuție liberă cu protagoniştii la Sfântu Gheorghe
Articolul următorAngajații Primăriei Târgu Secuiesc au început războiul împotriva țânțarilor