Antrenorul covăsnean Liviu Botoş a lansat luni o nouă petiție online pentru salvarea sălii de gimnastică a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, în care până nu demult își desfășurau antrenamentele de gimnastică artistică cei aproximativ 60 de copii înscriși la Clubul Sportiv Municipal.

Sala se află într-o stare avansată de degradare, fiind un real pericol pentru gimnaști, și deși de-a lungul timpului s-au căutat soluții pentru renovarea imobilului sau relocarea activității, până în prezent nu s-a găsit o soluție.

„Acoperișul clădirii se află într-o stare avansată de degradare, existând crăpături majore pe unde se infiltrează apa pluvială. Pereții prezintă, de asemenea, crăpături mari și deteriorări semnificative ale tencuielii exterioare. Aceeași stare de deteriorare se regăsește și în compartimentările interioare (vestiare, toalete), nu doar la pereții de rezistență și acoperiș. Ne exprimăm profunda îngrijorare privind posibilitatea producerii unor accidente datorate stării precare a clădirii”, se arată în textul petiției online adresată Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

În luna iunie a acestui an, o petiție similară adresată Consiliului Judeţean Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe a fost semnată de aproape 200 de persoane care solicitau repararea sălii, iar subiectul a fost abordat atât în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, cât și în ședința Consiliului Județean din 15 iulie, însă fără rezultat pozitiv.

Autoritățile locale au promis că până la începutul noului an şcolar se va încerca găsirea unei noi locaţii, însă cu mai puțin de o lună până la întoarcerea elevilor în băncile școlii, problema nu și-a găsit încă rezolvare.

Petiția lansată luni pe platforma: https://www.petitieonline.com, sub denumirea „Împreună putem salva gimnastica în Sfântu Gheorghe” a adunat în câteva ore peste 50 de semnături.

Articolul precedentŞcoala de tobe din Sfântu Gheorghe se prezintă în Piața Centrală
Articolul următorSepsi OSK scoate la vânzare bilete la pachet pentru meciurile cu CFR Cluj şi Dinamo