1.081.362 absenţe, majoritatea (59%) nemotivate, este „recordul” elevilor covăsneni în anul școlar trecut, numărul fiind cel mai mare înregistrat din ultimii 7 ani, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Într-un raport postat pe site-ul instituției se arată că majoritatea absenţelor nemotivate s-au înregistrat în învăţământul primar (77,99%), urmat de învăţământul liceal, seral şi fără frecvenţă cu (63,95%).

La Şcoala Gimnazială „Bölöni Farkas Sándor” din Belin au fost înregistrate 146,84 absențe/elev, iar la Şcoala Gimnazială „Kun Kocsárd” din Ojdula în anul școlar trecut s-au înregistrat 137,12 absențe/elev.

Printre unităţile de învăţământ cu cele mai puţine absenţe nemotivate se numără şi Şcoala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe (0,91/elev).

Inspectoratul Şcolar Județean a solicitat reprezentanţilor unităţilor de învăţământ să îmbunătăţească mediul educaţional, să aplice metode mai atractive de predare, activităţi extracurriculare, să colaboreze cu părinţii şi să facă vizite la domiciliul elevilor care absentează mult de la şcoală.

Articolul precedentMai puține delicte silvice în 2019 în județul Covasna
Articolul următorFostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe va fi dărâmat. În locul lui va fi construit cel mai modern Centru Cultural şi de Tineret din ţară