Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis Poliţiei Rutiere, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni ci să acţioneze la vedere pentru prevenirea contravenţiilor. 

„Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne. 

Marcel Vela a cerut structurilor MAI să declare război infractorilor şi a mai spus că ministerul Afacerilor Interne va fi depolitizat şi a cerut tuturor angajaţilor din MAI să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau îndatorire faţă de politicieni sau partide politice. 

De asemenea, Vela a anunţat că acest minister va fi depolitizat şi a transmis tuturor angajaţilor din aceste structuri să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau orice obligaţie faţă de politicieni sau partide care i-au susţinut sau promovat în unele funcţii de răspundere.

Marcel Vela a transmis structurilor MAI din teritoriu să aibă şedinţe operative săptămânal şi să găsească împreună soluţii la problemele judeţene şi locale şi să nu aştepte soluţii miraculoase de la Bucureşti. 

El a mai cerut evaluarea tuturor dispozitivelor de jandarmi pentru protejarea copiilor în zona grădiniţelor şi şcolilor. 

Articolul precedentUrs lovit mortal de un tren la Bodoc
Articolul următorDezbatere la Sfântu Gheorghe în cadrul campaniei anticorupţie „Tu poţi face lumină”