Nouă unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Covasna vor începe noul an şcolar fără autorizaţii sanitare de funcţionare pentru că nu dispun de apă potabilă curentă.

Conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, alte 56 de clădiri nu au autorizaţii din partea ISU Covasna.

„Eu consider că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru primirea elevilor. Avem cele două localităţi afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, Băcel şi Lunca Mărcuşului, dar la ambele şcoli se lucrează şi am primit asigurări că elevii şi cadrele didactice vor avea condiţii pentru a putea începe şcoala. În afară de nouă unităţi de învăţământ, toate celelalte au autorizaţii sanitare de funcţionare, iar în ce priveşte autorizaţiile de securitate la incendiu, din totalul de 389 de clădiri în care funcţionează spaţii de instruire, săli de sport etc. sunt autorizate 40, 56 nu sunt autorizate, iar restul nu fac obiectul autorizării. Din cele 56 neautorizate, vreo 10 au documentele depuse la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi sunt în curs de autorizare”, a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre într-o conferinţă de presă.

În noul an şcolar, în judeţul Covasna vor funcţiona 309 unităţi de învăţământ cu predare în limbile română şi maghiară, cu două mai puţine decât anul trecut, din cauza scăderii populaţiei şcolare.

Foto arhiva

Articolul precedentKürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci ajunge în weekend la a doua ediţie
Articolul următorBaschet feminin: Campioana Sepsi-SIC începe noul sezon acasă cu CSM Târgovişte