Nouă restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe şi-au anunţat participarea la ediția cu numărul 10 a evenimentului gastronomic „Joia gurmanzilor”, care în acest an se va desfăşura pe data de 7 martie.

Evenimentul, devenit o tradiție, este organizat în fiecare an în preajma Paștelui, iar clienţii sunt aşteptaţi cu reduceri de 50% la meniurile a-la-carte, sau cu bufete suedeze unde vor putea mânca “oricât încape” pentru doar 32 lei, recuceri care nu se aplică, însă, în cazul băuturilor.

„Există un parteneriat de mai mulţi ani între Asociaţia Unităţilor de Alimentaţie Publică din Sfântu Gheorghe şi Asociaţia de Turism a Consiliului Judeţean Covasna. Asoyiaţia Svesz organizează de mai mulţi ani „Joia gurmanzilor”, iar de anul trecut suntem şi noi parteneri. Vor fi mâncăruri specifice fiecărui restaurant, la preţuri mult mai avantajoase şi credem că este o ocazie bună pentru locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe, pentru turiştii cazaţi la hotelurile şi pensiunile din zonă şi pentru cei care vizitează oraşul nostru să descopere sau să redescopere ofertele acestor restaurante. Sperăm să putem vorbi despre un nou succes”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele CJ Covasna, Gruman Robert.

Potrivit organizatorilor, la fel ca în anii precedenți, clienţii nu vor putea rezerva mese în restaurantele înscrise la „Joia gurmanzilor”, iar reducerile nu vor fi aplicate în cazul livrărilor la domiciliu.

„Din experienţa anilor trecuţi, am sesizat că lumea a fost mulţumită. Îi sfătuim pe locuitorii oraşului să aleagă acele restaurante recent deschise. La ediţiile precedente am observat că unii clienţi au ales un anumit restaurant pentru masa de prânz, iar la cină s-au dus la un alt restaurant. Nu se poate spune că este un mare profit pentru restaurante, dar este o mişcare, iar clienţii care în restul zilelor poate că nu ar fi intrat într-un anumit restaurant, cu ocazia asta poate o vor face. A fost un succes şi mă bucur că am ajuns la 9 restaurante, pentru că au fost ani în care au fost mai puţine înscrise”, a declarat preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan, potrivit căruia, „Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui, când oamenii obişnuiau să mănânce pe săturate.   

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert a mai precizat că unul dintre planurile organizatorilor este ca de anul viitor „Joia gurmanzilor” să poată fi organizată la nivel judeţean.

 

Articolul precedentTeatrul „Andrei Mureşanu”, turnee în Franţa cu spectacolul OMG
Articolul următorSepsi OSK, eliminată de CFR Cluj din Cupa României