Numărul virozelor respiratorii continuă să scadă, în ultimele zile la nivelul județului Covasnafiind înregistrate cu aproape 100 de cazuri mai puține față de săptămâna trecută.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna ne-au precizat că Ministerul Sănătății (MS) va livra în cursul săptămânii viitoare cea de a 3-a tranșă de vaccin antigripal din cadrul campaniei de imunizare gratuită a populației la risc, în cabinetele medicilor de familie urmând să ajungă 25% din totalul solicitat, respectiv 2.040 de fiole.

„În ceea ce privește virozele, avem o scădere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă, de la 2.040 la 1.950 de cazuri, nu sunt internări, nu sunt cazuri grave. Numărul celor vaccinaţi a ajuns la 1.330 şi urmează ca săptămâna viitoare să distribuim tranşa a 3-a de vaccin antigripal. Vom primi de la MS 2.040 de doze, deci fiecare medic să se aştepte la cât a primit data trecută, în funcție de cât a solicitat”, ne-a spus reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Specialiștii atrag atenția că beneficiile vaccinării antigripale sunt incomparabil mai mari față de riscurile efectelor secundare.

Campania de imunizare a populației împotriva virusului gripal este gratuită, prioritate având persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, respiratorii şi cardiovasculare, pacienții cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar și femeile însărcinate.

Articolul precedentDifteria amenință granițele României. DSP Covasna: „Avem restanţieri mai ales în zonele defavorizate din județ. Poate reapărea epidemia!”
Articolul următorFilme noi la Cinema Arta Sfântu Gheorghe