Cea de-a IV-a ediție a „Reuniunii internaţionale a fierarilor”, organizată la începutul lunii viitoare de Casa de Cultură Kónya Ádám și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, va aduna laolaltă meșteri din țară, dar și din Austria, Italia, Rusia, Ucraina și Ungaria.

Evenimentul va avea loc în perioada 6-8 septembrie, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe și, potrivit organizatorilor, scopul reuniunii este promovarea și prezentarea valorii meșteșugului tradițional al fierarilor și crearea unui forum profesional pentru meșterii fierari sosiți din diferite țări.

„Meșterii participanți vor sosi din diferite țări europene (Italia, Ucraina, Rusia, Ungaria și Austria) și vor prezenta cu uneltele lor proprii, aduse de acasă, secretele acestei profesii. Organizatorii doresc să aducă în atenția publicului turnarea clopotelor, trasul șinelor pe roțile de la căruță și potcovirea cailor. În atelierul de fierărie amenajat în Piața Centrală, unde sunt așteptați cu drag atât cei mici, cât și cei mari, meșterii fierari le vor prezenta locuitorilor orașului totul despre tehnica turnării clopotului”, transmit organizatorii evenimentului.

În cadrul „Reuniunii internaționale a fierarilor”, cei interesați vor putea admira lucrările meșterilor fierari și vor putea participa la ateliere de lucru, demonstrații, o conferință profesională și o vizită de studiu.

 

Articolul precedentÎncă două săptămâni de ştrand la Sfântu Gheorghe
Articolul următor29 august, termenul limită pentru înscrierea absolvenţilor promoţiei 2019 la AJOFM Covasna