La aproape două luni de la decretarea stării de urgență în contextul actualei pandemii, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert, spune că, deși ar mai fi multe lucruri de pus la punct, atât în ceea ce privește organizarea administrativă și medicală a spitalului, în general este mulțumit de colegii săi, și a evaluat unitatea medicală cu nota 7,80.

Acesta spune că personalul medical s-a adaptat, deși a fost o perioadă dificilă, și este mulțumit de faptul că mulţi dintre ei, la momentul carantinării secției de Terapie Intensivă, personalul medical testat negativ s-a oferit să lucreze la acea secție.

„În general sunt mulţumit de colegii mei, însă sunt multe lucruri care mai trebuie puse la punct, atât la nivel de organizare pe partea administrativă, cât şi pe partea medicală. Dacă e să dau o notă, aşa cum am fost învăţat de la un profesor din şcoala gimnazială, 10 este întotdeauna al profesorului, dar de la 3 și până la 9, în ansamblu, nota generală pe care aş da-o spitalului este 7,80 (…) Au fost primele câteva săptămâni de nedescris, dar după aceea toată lumea a început să intre şi să lucreze într-un făgaş normal, obişnuit, doar cu anumite măsuri de protecţie suplimentare pe care trebuia să le luăm şi cu care trebuie să ne obişnuim şi în perioada care urmează (…) Un alt lucru care mă încântă e că mulţi dintre colegii mei, chiar în prima perioadă când a trebuit să intre în carantină secţia de Terapie Intensivă şi era problema cu medicii pozitivi, adică am rămas atunci doar cu trei medici negativi din total, s-au oferit să vină să lucreze acolo. (…) Au fost mulţi asistenţi, medici, rezidenţi care m-au sunat în acea perioadă şi spuneau că vin să lucreze chiar şi voluntar dacă va fi nevoie. Mulţi colegi, văzând situaţia de la Terapie Intensivă, m-au căutat telefonic că dacă este nevoie, atunci intră şi lucrează ei acolo ca să îi ajute pe cei trei colegi care au rămas pe secţie şi au dus-o o perioadă de timp, practic, lucrând şi câte 48 de ore pe secţie”, a spus Andras Nagy Robert într-o videoconferință de presă.

De la începutul pandemiei, 67 dintre angajații Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe au fost confirmați cu noul coronavirus, după ce întreg personalul medical a fost testat.

12 dintre aceștia au folosit gratuit hotelul sportiv pe care Primăria Sfântu Gheorghe l-a pus la dispoziţia lor, beneficiind de cazare şi masa, iar între timp, cinci dintre ei s-au recuperat și s-au întors la familii.

Articolul precedentÎncă o porţiune din strada Crângului se închide, pentru lucrări de renovare
Articolul următorMormane de gunoaie aruncate într-o pădure din județul Covasna. Reprezentanții Primăriei: „Cei care știu de astfel de depozite să vină să ne spună, ca să luăm măsuri”