Luptătoarea Incze Kriszta, antrenată la CSM Sfântu Gheorghe de maestrul Matefi Arpad, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Europene care au loc la Minsk, în Belarus.

Kriszta Incze a dominat finala mică. Cu emoţiile stăpânite și plină de dorința de a câștiga, românca a tranșat lupta la 62 kg şi a terminat Jocurile Europene cu bronzul la gât.

La Jocurile Europene de la Minsk, Incze Kriszta a cucerit bronzul după ce a învins-o pe poloneza Katarzyna Madrowska.

Vicecampioana europeană anul acesta la Bucureşti şi medaliată cu argint la Europenele Under-23 de la Novi Sad, tot în acesta an, de fiecare dată la cat. 65 kg, Kriszta trecuse în optimi de Mariana Cherdivara (Rep. Moldova), în sferturi a învins-o pe turcoaica Asli Tugcu, dar a pierdut semifinala cu azera Elmira Gambarova, ajungând să dispute meciul pentru bronz.

Prima declaraţie făcută de Incze Kriszta după finala mică: „Mi-am dovedit mie încă o dată că pot. A treia medalie din acest an chiar dacă este doar una de bronz valorează cât una de aur pentru mine. Mi-am dorit-o enorm, am muncit și am tras cât am putut ca să ajung pe podium cât mai sus. Din păcate atât am putut acum, dar eu sunt mândră de performanţa mea și de faptul că am cucerit prima medalie din istoria luptelor la Jocurile Europene pentru Federația Româna de Lupte! Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor, federației, antrenorilor și în special antrenorului Claudiu Ares care de la începutul anului mi-a oferit suport necondiționat, nu doar psihic. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru susținere, încredere și munca depusă alături de mine!”

Luptele aduc a cincea medalie de bronz pentru România la Minsk din 123 de sportivi participanţi.

Articolul precedentÎncep lucrările de reabilitare pe strada Crângului din Sfântu Gheorghe
Articolul următorProcentul de promovare a Evaluării Naționale a scăzut cu 0,13% după contestații