Zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 vor fi libere pentru bugetari. Guvernul a aprobat săptămâna trecută printr-o Hotărâre, ca românii să aibă parte de o minivacanță de Crăciun și Revelion.

Zilele libere ar urma să fie recuperate complet până la finalul lunii ianuarie 2020, sâmbăta sau după programul normal de lucru.

„Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Astfel, bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie, și până duminică, 29 decembrie.

A doua minivacanţă va incepe miercuri, 1 ianuarie, şi se va încheia duminică, 5 ianuarie.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile „nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese”.

Articolul precedentVIDEO. Leo Grozavu înainte de Sepsi OSK – Chindia Târgoviște: „Fiecare echipă are șansa ei. Va trebui să dăm totul pe teren”
Articolul următorAvertizare ANM: la noapte se strică vremea. Când apar ninsorile