În această noapte România trece la ora oficială de iarnă, ora 4:00 devenind ora 3:00, astfel că duminică, 28 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an.

Acesta ar putea fi ultimul an în care România schimbă ora, după ce Comisia Europeană a propus, la solicitarea Parlamentului European, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019.

Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare

CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu va modifica mersul trenurilor în vigoare.

„În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație”, anunță reprezentanții CFR Călători.

Potrivit acestora, având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

 

 

Articolul precedentEugen Neagoe: „Am dovedit că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă”
Articolul următorCutremurul a afectat alimentarea cu energie electrică la Întorsura Buzăului