La sfârșitul săptămânii trecute persoane necunoscute au vandalizat ghivecele cu flori montate de Primăria Covasna în centrul orașului.

14 ghivece cu flori, montate de-a lungul pârâului Covasna, au fost smulse de persoane necunoscute și aruncate peste balustradă, în apă. Primarul orașului Covasna, Gyerő József spune că incidentul nu este singular, și a făcut un apel public pentru ca cei care au informații despre identitatea făptașilor să  le comunice Primăriei.

„S-a întâmplat până acum de mai multe ori, dar poate că fenomenul nu a fost chiar atât de deranjant, în măsura în care a fost aruncat un singur ghiveci, de exemplu. Am vrut să trag un semnal de alarmă asupra acestui comportament de netolerat, care din păcate se manifestă și în Covasna. Într-o perioadă s-a manifestat prin vandalizarea puieților de arbori plantați de-a lungul străzii principale, atunci au fost vandalizați vreo 10 puieți. Altă dată au fost aruncate florile, acum aceste ghivece de flori, 14 la număr, chiar în centrul orașului, între Restaurantul Turist și Hotelul Covasna. Efectiv ghiveciul a fost smuls din acel sistem de prindere, omul a avut de lucru cu ghiveciul respectiv”, a explicat edilul.

Paguba se ridică la circa 700 de lei

Potrivit acestuia, Primăria Covasna a făcut o plângere penală pentru distrugere împotriva făptașilor, iar dacă vor fi prinși aceștia vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

„Vom lua măsurile legale pe care le avem la dispoziție. Vor fi aplicate sancțiuni contravenționale. Valoarea materială nu e imensă, mai mult deranjează gestul și faptul că printre noi trăiesc persoane care se dedau la așa ceva. Dacă ne gândim, cred că undeva la 50 de lei/ghiveci, deci paguba ajunge la cam 700 de lei. Mai mult mă deranjează gestul, fiindcă dacă omul aruncă sau distruge un ghiveci, e capabil și de alte rele”, a mai declarat Gyerő József.

Poliția Locală nu poate asigura paza 24 de ore din 24

Primarul a precizat că cei 5 agenți care lucrează la Poliția Locală Covasna nu pot asigura paza orașului zi și noapte, și că aceștia sunt solicitați atât la evenimentele organizate în localitate, cât și în weekend-uri când este nevoie, astfel că, potrivit legislației muncii, trebuie să primească zile libere pentru a compensa orele lucrate.

„Oamenii trebuie să știe că Poliția Locală are program de la 07:30 la 22:00. Lucrează în două schimburi, câte două persoane. Eu nu am cum să asigur prezența polițiștilor locali pe timpul nopții nici în centrul orașului, nici altundeva. Avem 5 polițiști locali, dintre care câte unu mereu este ori în concediu, ori are liber în ziua respectivă, deci practic eu contez pe 4 polițiști”

Articolul precedent51 de covăsneni și-au schimbat buletinele de Referendum
Articolul următorPoliţia a ridicat filtrele contra pestei porcine de la graniţa judeţului Covasna