filtrele DSV Covasna

IPJ Covasna a ridicat filtrele rutiere instituite în luna septembrie la graniţa cu judeţele vecine Buzău şi Bacău în scopul prevenirii extinderii pestei porcine.

„Nu mai sunt instituite filtre, urmând a fi reluate doar în cazul identificării de focare de răspândire a virusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin.

De asemenea, Primăria Întorsura Buzăului a redeschis târgul de animale, suspendat temporar din acelaşi motiv.

Primul filtru rutier a fost instituit la începutul lunii septembrie pe raza localităţii Sita Buzăului, imediat după semnalarea primelor focare de pestă porcină în judeţul Buzău, iar ulterior au mai fost instituite încă trei, în localităţile Covasna, Ojdula şi Breţcu, cu rolul de a preveni introducerea în judeţ a porcilor vii, precum şi a cărnii şi produselor din carne fără acte de provenienţă.

Autorităţile covăsnene avertizează că pericolul nu a trecut şi au făcut un apel către cetăţeni să nu cumpere porci şi carne de porc din locuri neautorizate şi să anunţe imediat medicul veterinar, primarul localităţii sau Direcţia Sanitar-Veterinară dacă identifică animale bolnave sau descoperă cadavre de porci domestici sau mistreţi.

Articolul precedentLa Covasna „ucigașii de flori” au dat din nou lovitura
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe a aprobat modificările de trafic din centrul oraşului