Județul Covasna se află pe primul loc la nivel național cu cele mai puține decese (1.514) în prima jumătate a acestui an, numărul fiind în scădere cu 3,18% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și la capitolul decese înregistrate în rândul copiilor sub 1 an (5 în 2019, față de 18 înregistrate în 2018), relevă un top întocmit de statisticiromania.ro, platforma mobilă a Institutului Național de Statistică.  

„Fruntașe” la capitolul decese sunt Capitala (13.214) și județul  Prahova   (6.217) ; în vreme ce în Constanța sunt înregistrate cele mai multe decese în rândul copiilor sub 1 an (45).

Aceleași date relevă și faptul că în primele 7 luni ale anului populația județului Covasna a înregistrat un spor natural negativ de -278, fiind printre județele cu cei mai puțini „născuți vii” (1.236) și fiind clasat pe locul 38, comparativ cu perioada similară a anului trecut când erau înregistrați 2.101 născuți vii.

În ceea ce privește căsătoriile, datele din prima jumătate a anului poziționează județul Covasna pe antepenultimul loc la nivel național (661 de căsătorii oficiate), fiind urmat de județele Vâlcea (616) și Tulcea (497); și pe locul 4 cu cele mai puține divorțuri (142 față de 259 în perioada similară a anului trecut).

***

Statistici România este o aplicație de mobil care le permite utilizatorilor accesarea unor indicatori statistici și compararea județelor în funcție de indicatorul statistic selectat și poate fi descărcată atât pentru Android cât și pentru iOS.

Datele pot fi accesate și pe site-ul oficial al Institutului Național de Statistică, www.insse.ro.

Articolul precedentTânăr prins în flagrant în timp ce fura dintr-o casă din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCele mai talentate persoane cu dizabilități vor fi premiate la Outsider Art