Fundaţia Creştină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe va acorda pentru al 9-lea an consecutiv Premiul Casa Iris în cadrul concursului de creație artistică Outsider Art, dedicat persoanelor cu dizabilități, și înființat cu scopul de a descoperi și promova talente în rândul persoanelor cu nevoi speciale.

Concurenții vor putea înscrie în competiție picturi, lucrări de grafică, plastică mică şi sculptură, până în data de 27 noiembrie, acestea urmând să fie evaluate de către un juriu profesionist condus de istoricul şi criticul de artă Réka Deuten-Makkai şi expuse la începutul lunii decembrie la Casa Irisz din Sfântu Gheorghe.

„Premiul Casa Iris a fost înființat în 2010 pentru a promova arta și munca persoanelor cu dizabilități mintale din România și a fost acordat pentru prima dată în decembrie 2010, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Fundaţia Creştină Diakonia va acorda și anul acesta pentru a noua oară Premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare (…) Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc la începutul lunii decembrie în Casa Iris”, au transmis organizatorii evenimentului.

Pentru a putea participa, concurenții trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți; să poată dovedi printr-un certificat medical că au o  dizabilitate mintală (copie a actului de încadrare în grad de handicap); și să trimită trei lucrări, dintre care una având ca temă lumea basmelor, însoțite de formularul de înscriere completat, într-un pachet cu mențiunea CONCURS, la adresa Casei Iris din Sfântu Gheorghe, str. Lăcrămioarei nr.5, Cod Poștal: 520085.

Concurenții care participă la concursul de mică plastică vor trimite o singură lucrare şi fotografii ale altor două lucrări.

Conform regulilor competiției, lucrările trebuie să aibă cel puțin format A4; să fie realizate pe pânză, hârtie sau carton; cu aquarel, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă sau tuș; iar sculpturile pot fi realizate din lemn, piatră, metal, lut sau gips.

De asemenea, lucrările trebuie să fie terminate, și să nu mai fi fost prezentate în public până la data competiției.

Premiul cel mare: 2.000 lei

Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc la începutul lunii decembrie, premiul I fiind 2.000 lei, locul 2: 1.000 lei, iar locul 3: 500 lei.

Detalii suplimentare și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul: iriszhaz.blogspot.com, și pe pagina de Facebook a Fundației Casa Iris.

 

 

Articolul precedentJudețul Covasna, cele mai puține decese la nivel național în prima jumătate din 2019
Articolul următorMăsuri pentru prevenirea pestei porcine în Covasna: toţi mistreţii din zonele afectate vor fi împuşcaţi