Joi, 20 februarie 2020, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna s-a desfăşurat o întâlnire cu organizatorii de jocuri și competiţii sportive, responsabilii de ordine şi siguranţă, precum și reprezentanții instituțiilor care au responsabilități pe linia prevenirii și combaterii violenței cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive în județul Covasna (Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Covasna, Direcţia Judeţeană de Sport Covasna și Asociația Județeană de Fotbal Covasna).

Cu această ocazie au fost prezentate și analizate prevederile Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu accent pe aspectele ce țin de  stabilirea gradului de risc al jocurilor sportive, măsurile de ordine și siguranță din interiorul arenei sportive și verificare respectării condițiilor de siguranță din arena sportivă.  

Totodată a fost analizat modul de organizare și desfășurare a competițiilor sportive și măsurile luate pentru siguranța spectatorilor, fiind dezbătute aspecte de specialitate privind obligațiile organizatorilor de competiții și ale personalului de ordine și siguranță precum și modul de acțiune la evenimentele sportive care se desfășoară în județul Covasna, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna.

 

Articolul precedentSepsi-SIC acuzată că nu merita să câștige Cupa României. Răspunsul oficialilor clubului din Sfântu Gheorghe
Articolul următorMinoră dispărută din Harghita, găsită la un tânăr de 23 de ani din judeţul Covasna