Specialiştii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna au efectuat controale de îndrumare și sprijin la Parohiile Romano-Catolice, Reformate şi Unitariene din judeţul Covasna, cu scopul de a preîntâmpina eventuale situații de urgență care pot apărea pe timpul slujbelor religioase.

Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcașurilor de cult, inspectorii au urmărit starea instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența stingătoarelor și hidranților, în caz de incendiu.

„Pe timpul acțiunilor preventive, pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interior”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Potrivit acestora, acțiunile de verificare vor continua și săptămâna viitoare, la lăcașurile de cult de rit ortodox de pe raza județului Covasna.

Articolul precedentPeste 270 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna
Articolul următorExerciţiu ISU Covasna: Accident cu 10 răniţi în zona Oituz