cof

În luna martie, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 276 persoane, dintre care 136 femei.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 144 provin din mediul urban, iar 132 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (133), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (105). Numărul celor cu studii superioare este de 20, iar cei cu studii  primare şi fără studii  sunt în număr de 18.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 225 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 51 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Astfel, în anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1675 persoane.

Articolul precedentCurs de pregătire pentru Transylvanian BBQ Festival
Articolul următorISU Covasna, controale înaintea Paștelui Catolic