apicultor

Un nou curs de formare profesională, destinat apicultorilor și persoanelor interesate de acest domeniu, se va desfășura în perioada octombrie-decembrie 2018 în județul Covasna.

Cursul de apicultor, organizat de Direcția pentru Agricultură Covasna și autorizat de Comisia Națională de Formare Profesională a Adulților, are o durată de 360 de ore (120 de ore de teorie, respectiv 240 de ore de instruire practică) și se va derula pe parcursul a circa 11 săptămâni.

„Mai sunt câteva locuri la cursul de apicultor, sunt în jur de 10-12 candidați, deci mai avem cam 8-10 locuri. Orele de teorie se vor ține la sediul nostru din Sfântu Gheorghe, de pe strada Arcușului, iar pentru orele de practică vom găsi o exploatație apicolă în județ”, a explicat reprezentantul Direcției Agricole Covasna, Horvath Imola.

Potrivit acesteia, în ultimii ani tot mai multe persoane din județ s-au arătat interesate de cursurile de formare profesională în domeniul apiculturii: „Este profitabil. Sunt mulți care s-au apucat recent, și în plus este și o pasiune, nu este o simplă meserie, pentru că până la urmă apicultura este și o artă. (…) Anual avem vreo două serii. În primăvară a mai fost o serie tot cu vreo 15 participanți. Ei sunt apicultori practicanți, deja sunt anumite lucruri pe care ei le știu din practică, însă, evident, prin intermediul acestui curs li se asigură un plus: teoria și multe alte informații cum ar fi bolile albinelor.”

Persoanele care doresc să obțină calificare de apicultor se pot înscrie la cursul organizat de Direcția pentru Agricultură Covasna până pe data de 15 octombrie, taxa de participare fiind de 400 de lei.

Cei interesați pot obține informații suplimentare la sediul instituției din Sfântu Gheorghe, strada Recoltei nr.1, prin e-mail: [email protected]; sau la numărul de telefon: 0752 270 972.

Articolul precedentÎncep testele aplicației RO-ALERT și în județul Covasna
Articolul următorProtest al covăsnenilor afectaţi de inundaţii, la sediul Agenţiei de Inspecţie Socială din Braşov