56 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au petrecut o săptămână în tabăra organizată în fiecare an de Tineretul Maltez din Sfântu Gheorghe, pentru micii voluntari ai organizației.

Tema din acest an a taberei a fost „Înconjurul lumii în 5 zile”, o aventură virtuală în cadrul căreia cei mici au învățat în fiecare zi lucruri noi despre Europa, Africa, Asia, Australia și America de Nord și Sud.

„Am adus continentele în tabără. Este cea mai importantă tabără pentru Tineretul Maltez din Sfântu Gheorghe, pentru că este organizată pentru copiii maltezi, care sunt viitorul organizației. În fiecare zi am vizitat un continent, am avut un invitat care a fost în Africa – pe Demeter László care împreună cu Tulit Zsombor au fost anul trecut în expediția trans-africană Khumba, și a venit să ne arate poze și filmulețe. A fost și Gheorghiță Raymond, care a vizitat foarte multe locuri din lume atât cu bicicleta, cât și pe jos sau cu trenul. Ne-a povestit și a ținut o prezentare cu o parte dintre expedițiile lui. Ne-am pregătit cu hărți, cu jocuri, ideea era să le oferim copiilor informații importante despre despre floră și faună, dar nu ca la școală, ci într-un mod plăcut”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

În ultimele săptămâni, Serviciul de Ajutor Maltez a organizat mai multe tabere, printre care și cea de-a 17-a ediție a Taberei pentru persoane cu dizabilități, la care au participat aproximativ 120 de tineri din țară și din străinătate, dar și o tabără dedicată copiilor romi provenind din familii defavorizate din localitățile Diosig, Satu Mare, București, Pitești-Păuleasca, Valea Crișului, dar și din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe.

Foto: Facebook/ Tineretul Maltez Sfântu Gheorghe

Articolul precedentBărbat din Sfântu Gheorghe prins drogat la volan
Articolul următorTur de tobe într-o „Vară ritmată” la Sfântu Gheorghe