Cea de a treia ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Mișcare – FLOW3, începe miercuri, la Sfântu Gheorghe, iar evenimentul va include patru producții invitate, cea mai recentă producție a trupei Studio M și discuții cu artiștii, anunță organizatorii.

Timp de cinci zile, publicul va putea urmări producții de înaltă calitate artistică reprezentând trenduri actuale din scena internațională de dans contemporan și teatru fizic, tema principală a festivalului fiind fizicalitatea pură și minimalismul.

„Variations: Nr.1”, cea mai nouă producție Studio M va deschide ediția din acest an a festivalului, spectacolul putând fi urmărit miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19:00 în Studioul de Dans Háromszék din Sfântu Gheorghe.

Coregrafa producției este Ermira Goro, fostă membră a trupei britanice DV8 Physical Theatre. Artista este cunoscută în rândul publicului din Sfântu Gheorghe din 2017, când a participat la cea de a doua ediție FLOW, în spectacolul Dandelion (Onassis Cultural Centre Athens).

În zilele de 14, 15 și 16 noiembrie, în Sala Kamara a Teatrului Tamási Áron, publicul va putea urmări producția „Mnémosyne” de Josef Nadj (Franța), care va fi pusă în scenă de 7 ori în cadrul ediției din acest an a festivalului.

„Pe lângă creațiile sale teatrale și coregrafice, artistul are o prezență intensă și în domeniul artelor plastice și al fotografiei. La 30 de ani de la premiera primului său spectacol, Josef Nadj creează acum o piesă globală – o cutie neagră înconjurată de o expoziție fotografică în care se află în „distanță apropiată” de publicul său, ca actor, dansator și interpret. (…) Mnémosyne este o instalație artistică completă, performance și expoziție în același timp”, transmit organizatorii.

Totodată, pe 15 noiembrie Trupa Rita Góbi Dance Company va aduce în cadrul Festivalului FLOW3 proiectul solo „Volitant”, un spectacol „aflat în lumea tranzițiilor și a metamorfozelor”, care își propune să aducă spectatorii între „deja nu aici” și „încă nu acolo”, mai scriu organizatorii.

„Volitant” a fost inclus pe lista Aerowaves Twenty18 și a câștigat numeroase premii internaționale, iar Rita Góbi este o artistă de renume pe scena dansului independent din Ungaria, coregrafiile sale caracterizându-se prin minimalism și precizie minuțioasă.

Festivalul continuă în data de 16 noiembrie, de la ora 20:00, cu spectacolul „Special Society” de Central Europe Dance Theatre, o piesă de dans realizată de artistul slovac Anton Lachky, care se va juca în Studioul de Dans Háromszék. În ultimii 10 ani, artistul a realizat 15 producții atât în Europa cât și în Statele Unite.

Ultimul spectacol din cadrul festivalului este o producție specială, premieră absolută în România: „SACRE | WORKS” a trupei franceze Emanuel Gat Dance, spectacol pe care publicul îl va putea urmări duminică, 17 noiembrie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Tamási Áron.

Coregraful Emanuel Gat a câștigat de-a lungul timpului mai multe premii internaționale, fiind unul dintre cei mai captivanți artiști de dans din lume. Spectacolul prezentat în cadrul FLOW3 va cuprinde patru coregrafii separate.

Prețul unui bilet este 25 lei, iar studenții și pensionarii beneficiază de reducere, prețul unui bilet fiind de 15 lei. De asemenea, organizatorii anunță că la producția „Mnémosyne” de Josef Nadj (Franța) pot fi achiziționate bilete în picioare pentru prețul de 20 lei.

Tichetele sunt disponibile la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Piața Libertății, nr. 1 și online pe www.biletmaster.ro.

 

Articolul precedentHKA face înscrieri pentru programul „Poarta soarelui / Napkapu”. Anul viitor vor fi plantați 5.000 de puieți
Articolul următorAu inceput inspecțiile medicilor veterinari în fermele covăsnene