Concerte, programe sportive, concursuri gastronomice, expoziții de animale, spectacole de lumini și artificii, „Motocross Show”, dansuri populare, inaugurarea unui parc pentru copii și a unei case mortuare, toate fac parte din programul Zilelor comunei Ozun, care vor avea loc în perioada 21-23 iunie.

Consiliul Local Ozun pregătește și în acest an un program variat, cu activități cultural-artistice pentru toate vârstele, printre invitați numărându-se și cântărețul de muzică ușoară Paul Surugiu (Fuego), care va urca pe scena evenimentului sâmbătă, 22 iunie, de la ora 20:00.

Organizatorii evenimentului au anunțat că în prima zi, de la ora 13:30, pe terenul de fotbal din localitate se vor desfășura o serie de programe sportive (minifotbal, alergare, concursuri sportive), iar începând cu ora 20:00, la Căminul Cultural, cei prezenți vor putea urmări spectacolul „Ábel Amerikában”, prezentat de Școala Gimnazială Tatrangi Sándor din Ozun.

Seara de vineri se va încheia cu o discotecă în aer liber, începând cu ora 20:00, în parcul de agrement din comună.

Sâmbătă, 22 iunie, între orele 09:00-13:00, pasionații de ciclism pot participa la un tur pe biciclete pe ruta Ozun – Bicfalău – Lisnău – Ozun, cu pornire din parcul central, iar începând cu ora 10:00, la Oborul de Animale vor putea fi admirate cele mai frumoase exemplare aflate în proprietatea crescătorilor din Ozun.

De la ora 12:00, la fostul atelier auto al comunei, membrii Asociației Salvatore și cei ai Asociației Pompierilor Voluntari vor face o simulare de salvare a victimelor în caz de accident, iar de la ora 13:00, în parcul de agrement va avea loc inaugurarea unui parc pentru copii.

Cea de-a doua zi a evenimentului continuă cu un concurs gastronomic, programe pentru copii,  concertele Jocó Junior și Szabó Attila, spectacolul de dansuri populare susținut de Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților”, Ida Aerobic, iar la final, de la ora 20:40, după concertul Fuego, toți cei prezenți la scena amplasată în parc vor putea urmări un spectacol cu lumini laser.

Ziua de duminică va începe cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica Romano-Catolică din Sântionlunca, urmată de la ora 12:30 de inaugurarea casei mortuare din cimitirul Ozun, iar de la ora 15:00, la Căminul Cultural va avea loc ședința festivă a Consiliului Local, în cadrul căreia va fi semnat contractul de înfrățire între localitățile Ozun și Komárom (Ungaria).

Ansamblul folcloric „Garabonciás” și orchestra „Muskátli” vor întreține atmosfera din parcul de agrement până la ora 19:30 când, la fel ca în anii precedenți, va avea loc tăierea unui kürtöskalács uriaș, care va fi împărțit participanților la festival. Concertele Tomika și 4S Street, urmate de focul de artificii de la ora 22:45 vor închide ediția din acest an a Zilelor comunei Ozun.

 

Articolul precedentCercetaţi penal după ce au fost prinşi la volan fără permis de conducere
Articolul următorExcremente în butoi, pe o stradă din municipiul Sfântu Gheorghe