Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat miercuri dupa-amiază despre faptul că s-a produs un incendiu de pădure în zona Valea Mereniului – zona Apa Roşie.

La localizarea şi stingerea incendiului au intervenit 12 pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc şi Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi peste 40 de cetăţeni şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Mereni.

Timp de aproximativ șase ore, pompierii militari şi localnicii au acţionat cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă și alte mijloace specifice unor astfel de intervenții) pentru stingerea a peste 20 de focare, operaţiunea fiind deosebit de dificilă din cauza configurației terenului (pante abrupte, teren accidentat),  a vizibilității reduse și a lipsei surselor de apă.

Accesul cu autospecialele de intervenţie la incendiu nu a fost posibil, fiind utilizate trei utilaje TAF.

Pompierii supraveghează zona

Odată cu lăsarea întunericului, o parte din forţele participante au rămas la faţa locului pentru supravegherea zonei, iar joi dimineaţă s-au reluat operaţiunile de intervenţie pentru verificarea existenţei posibilelor focare rămase. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă utilizarea focului în aer liber şi lăsat nesupravegheat. Organele abilitate fac în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit incendiul şi tragerea la răspundere, conform legii, a persoanelor responsabile.

Articolul precedentLucrările de pe strada Kós Károly se mută pe sensul de ieşire din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPieton accidentat pe trecere la Sfântu Gheorghe