Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că un bărbat în vârstă de 90 de ani din judeţul Covasna a decedat în cursul zilei de joi, însă fără a da detalii despre locul unde s-a produs decesul, eventualele afecţiuni de care acesta mai suferea şi dacă se afla internat într-o unitate medicală.

Potrivit informării, bărbatul a fost testat pozitiv pentru coronavirus în data de 2 mai, iar joi, 7 mai, a decedat ca urmare a complicaţiilor cauzate de noul coronavirus.

Astfel, numărul deceselor în judeţul Covasna a ajuns la 8, iar la nivel naţional, de la începutul pandemiei Covid-19, s-au înregistrat 881 de decese.

***

Reamintim că luni, 4 mai, INSP a anunțat al șaptelea deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 59 de ani, internată în data de 5 aprilie la secția de Nefrologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe cu insuficiență renală cronică. În data de 13 aprilie i-au fost recoltate probe, fiind testată pozitiv pentru coronavirus în aceeași zi. Pacienta, care suferea și de cardiomiopatie ischemica, insuficiență valvulara, tromboză artera pulmonară și făcea dializă, a decedat luni, 4 mai.

Alte două decese au fost anunțate în week-end, în zilele de 1 și 2 mai, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, internată din data de 20 aprilie la secția Pneumoftiziologie, respectiv un bărbat de 60 de ani internat la secția de Boli infecțioase în data de 29 martie, ambii transferați ulterior la ATI.

Primul deces la o persoană testată pozitiv pentru coronavirus în județul Covasna a fost anunțat oficial în data de 31 martie, fiind vorba despre o femeie de 77 ani, internată la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe în data de 18 martie, și testată pozitiv pentru Covid-19 în data de 28 martie. Femeia, care suferea și de mielită cervicală și tetraplegie, a decedat în data de 30 martie.

Alte două decese la pacienţi testaţi pozitiv pentru coronavirus au fost înregistrate în zilele de 6 şi 7 aprilie, fiind vorba despre un bărbat de 49 de ani care se afla internat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe din data de 4 aprilie, cu stare generală alterată, și despre o femeie de 78 ani internată pe data de 6 aprilie cu insuficiență cardiacă si respiratorie acută.

În data de 21 aprilie, conducerea Spitalului Județean de Urgență anunța decesul unui alt pacient, în vârstă de 62 de ani, confirmat cu noul coronavirus, care a decedat în dimineața zilei de 19 aprilie la secția de Terapie Intensivă.

Articolul precedent4 noi cazuri de Covid-19 în judeţul Covasna. Bilanţul îmbolnăvirilor a urcat la 209
Articolul următorFemeie accidentată de maşina Jandarmeriei la Sfântu Gheorghe. Parchetul Militar Cluj: „Şoferul este un om serios, aşa îl ştim, şi nu consumase alcool”