Investiții din fonduri europene în valoare totală de circa 11 milioane lei sunt derulate în această perioadă în muinicipiul Târgu Secuiesc, exclusiv pentru îmbunătățirea condițiilor de educație. La acestea se adaugă încă aproape trei milioane lei pentru reabilitarea energetică a Secției de Chirurgie a Spitalului Municipal.

Ultima investiție importantă demarează acum, odată cu semnarea contractului de finanțare nerambursabilă pentru „Construirea si echiparea unei infrastructuri educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară – Grădinița cu program prelungit în municipiul Târgu Secuiesc”, în valoare totală de peste 3,9 milioane lei, din care peste 2,8 milioane lei sunt sume nerambursabile, alocate prin Axa Prioritară 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, în acest oraș se pune foarte mare accent pe finanțarea proiectelor de creștere a gradului de participare a copiilor la toate nivelurile de educație, în general în învățământul obligatoriu, inclusiv prin reabilitarea energetică a unor unități de învățământ.

Grădiniţă cu program prelungit pentru 80 de copii

Obiectivul general al celui mai recent proiect semnat pentru municipiul Târgu Secuiesc constă în îmbunătățirea infrastructurii educaționale preșcolare la nivelul municipiului Târgu Secuiesc, prin construirea unei grădinițe cu program prelungit, în vederea creșterii gradului de participare la învățământul preșcolar. Obiectul proiectului propus prin intermediul acestei cereri de finanțare este construirea unei grădinițe cu program prelungit în Târgu Secuiesc.

Amplasamentul proiectului se află pe strada Ady Endre nr 20, iar terenul pe care va fi amplasată construcția are o suprafață de peste 1300 mp. Pe amplasament se regăsesc în momentul de fața trei construcții care se vor demola, ca urmare a demarării investiției. De asemenea, pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții se va folosi și un amplasament alăturat, aflat în proprietatea municipiului Târgu Secuiesc cu o suprafață de aproape 5000 mp.

Prin prezentul proiect se propune demolarea corpurilor de clădire existente pe amplasamentul vizat și dezafectarea rezervorului de combustibil subteran din zonă, urmând a fi construită o nouă clădire, o grădiniță cu program prelungit, pentru un număr de 80 de copii.

Valoarea totală a proiectului este de 3.925.425,42 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP – AM POR este de 2.813.972,91 lei, adică 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezentând aproximativ 615.980 euro, termenul de finalizare a investiției fiind 31 mai 2022.

Articolul precedentProgram prelungit în weekend la Ştrandul din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPeste 200 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna