Luni a fost semnat un contract european pentru reabilitarea termică a Grădiniţei cu Program Prelungit Árvácska, care aparţine de Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” din cartierul Ciucului.

Astfel va fi reînnoită infrastructura școlară din fonduri europene, iar datorită Uniunii Europene copiii din Sfântu Gheorghe se pot bucura de condiţii moderne de studiu.

„Noi am investit fonduri europene în reabilitarea și modernizarea liceelor, grupurilor școlare și a grădinițelor din municipiu și avem convingerea că tânăra generație merită aceste eforturi, pentru că astfel investim cu adevărat în viitorul nostru. Actualul proiect este foarte important pentru că, în prezent, peste 520 de copii și cadre didactice frecventează Grădinița cu Program Prelungit Árvácska”, a declarat primarul Antal Árpád, după semnarea contractului cu ADR Centru.

Printre lucrările care vor fi derulate aici până în octombrie 2020 se numără termoizolarea fațadelor și anveloparea întregii clădiri, inclusiv înlocuirea tâmplăriei unde este cazul, amenajarea unei camere la parterul clădirii unde va fi montată o nouă centrală termică de 150 KW, pe combustibil gazos, înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu LED de înaltă eficiență și instalarea a două sisteme de captare a energiei solare.

Prin implementarea acestui proiect consumul anual de energie primară al clădirii Grădiniței se va reduce de trei ori și emisiile poluante ale gazelor cu efect de seră se vor reduce de aproape cinci ori.

Valoarea totală a proiectului semnat acum este de peste 2,14 milioane lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă 98% din cheltuielile eligibile.

 

Articolul precedentReclamaţii privind merele din programul „Lapte, corn şi fructe” adresat elevilor
Articolul următorTeatrul „Andrei Mureşanu”, turnee în Franţa cu spectacolul OMG