12.912,26 lei este suma care s-a adunat în fondul comunitar, în luna mai a acestui an, prin programul „Carduri comunitare”, banii urmând să fie utilizaţi în scopul finanțării unor inițiative locale.

Fundația Comunitară Covasna a anunţat că în ultimele două luni au fost reinvestiți în comunitate 28.900 lei, banii fiind utilizaţi pentru crearea unui spaţiu comunitar în localitatea Baraolt, investiţie care s-a cifrat la 6.300 lei, acordarea de burse de studiu unor copii talentați, în valoare totală de 5.000 lei, recompensarea utilizatorilor fideli ai Cardului Comunitar pentru care Fundaţia a alocat 900 lei şi acordarea de pomi fructiferi autohtoni familiilor din mediul rural, investiţie care s-a ridicat la 16.700 lei.

Cardul de fidelitate comunitar a fost lansat la Sfântu Gheorghe în urmă cu mai bine de 7 ani, pentru sprijinirea inițiativelor locale. Acesta poate fi utilizat în magazinele sau unitățile din județul Covasna, care promovează și vând produse sau servicii preponderent locale. Cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţie.

Cardurile pot fi utilizate în localitățile Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc și Covasna.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție varianta Android a cardului, care permite accesarea acestuia prin intermediul telefonului mobil, şi care este recomandat în eventualele situaţii în care cardul clasic nu poate fi utilizat.

„Datorită transformării sistemului de înregistrări electronice, nu toate unitățile pot utiliza în prezent Cardul Comunitar. Sperăm să rezolvăm această problemă tehnică în curând! Utilizați cu încredere versiunea Android a cardului”, transmit reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna.

Aplicaţia „Go for card” poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil din magazinul Google Play.

Articolul precedentCampioana Sepsi-SIC a început campania de transferuri pentru noul sezon
Articolul următorCleanup 2 Cariera Őrkő – acțiune de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe