Campioana ultimelor patru sezoane şi de patru ori câştigătoare a Cupei României la baschet feminin, Sepsi-SIC a transferat trei jucatoare noi pentru a se alatura echipei: Chrissy Givens, Andra Mandache si Orbán Nicolette.

De asemenea, şapte jucătoare rămân la Sfântu Gheorghe din sezonul precedent. Jucătoarele străine Jovana Pašić din Muntenegru și Kristina Topuzović din Serbia, precum și căpitanul echipei Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Renáta Kovács, Nóra Demeter și Ildikó Mîrne-Nagy vor face parte din lot şi în sezonul viitor.

Nu există schimbări în staful tehnic, fetele urmând să fie conduse de antrenorul Zoran Mikes, antrenorul secund Samuilă Zoltan, fizioterapeutul Bartók Botond și managerul sportiv Rusz István.

Experimentatele Givens şi Mandache, alături de tânăra Orbán

Numele lui Chrissy Givens nu este necunoscut iubitorilor de baschet, pentru că americanca de 34 de ani, naturalizată în Macedonia, a mai jucat în Liga Națională, 5 sezoane la Târgoviște și un an cu ICIM Arad. Jucătoarea de 180 de cm înălţime a evoluat în ultimele trei sezoane în Spania la Perfumerias Avenida, cu care a câştigat două titluri de campioană şi trei cupe, iar în sezonul trecut a jucat în Euroligă.

În ultimele două sezoane, Andra Mandache a fost jucătoarea echipei CSM Satu Mare, cu care a ajuns în două finale de campionat şi două de Cupă, toate patru pierdute în faţa lui Sepsi-SIC. În ultimul sezon, a intrat în 33 de jocuri de campionat în România, având o medie de 11,2 puncte, 5,6 recuperări și 2,3 asisturi. Având o înălțime de 185 cm, în vârstă de 38 de ani, este una dintre cele mai experimentate jucătoare din România, având cinci titluri de campioană la activ, patru la ICIM Arad şi unul la Târgoviște.

Orbán Nicolette, în vârstă de 19 ani, este o tânără de 19 ani și ajunge la Sfântu Gheorghe de la CSU Oradea.

„Am prelungit contractul cu șapte jucătoare din sezonul precedent, iar Chrissy Givens, Andra Mandache și Orbán Nicolette se alătură echipei. Încă mai avem nevoie de jucători,  deoarece suntem pe trei fronturi sezonul următor. În campionat și în Cupa României ne străduim să ne apărăm trofeele, dar dorim să trecem şi de grupe în EuroCup”, a spus managerul sportiv Rusz István.

Articolul precedentConcurs de desene „Să mâncăm sănătos!” pentru școlarii și preșcolarii din judeţul Covasna
Articolul următorFundația Comunitară Covasna a reinvestit în comunitate aproape 29.000 lei în ultimele două luni