O adevărată atmosferă de sărbători predomină de la sfârșitul săptămânii în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, unde aproximativ 60 de meșteri și producători își oferă bunurile pe aleile și în căsuțele amenajate în zona Târgului de Crăciun.

Mirosul de kürtőskalács cald ne îmbie dintr-un colţ al Pieţei, în timp ce din partea cealaltă ajung la noi arome de ceaiuri şi cafele neobişnuite, dar interesante. Printre ele îşi fac loc şi mirosuri de bunătăţuri tradiţionale preparate la faţa locului sau aduse în Târg de bucătari şi producători pricepuţi: sarmale, cârnați, hot dog, produse de măcelărie de casă, untură, șuncă, ficat, mezeluri – toate s-au dovedit foarte populare printre vizitatori în aceste prime zile ale Târgului.

Și după ce ai gustat bunătăţile de iarnă, merită să încerci niște pâine de casă bună din târg, pentru că nu numai iubitorii de produse din carne găsesc produse în târg, şi pâinea delicioasă de casă este prezentă, în plus, putem găsi o varietate de gemuri de fructe și o selecție bogată de siropuri, amestecuri de ceai, miere și produse apicole pentru ameliorarea simptomelor comune ale răcelii.

Tot pentru a vă apăra împotriva frigului sunt şi articolele vestimentare de sezon: articole croşetate, mănuși, pălării, papuci, diverse accesorii din piele, blană sau lână, şi multe altele. Iar cei care doresc să-i surprindă pe cei dragi, pot alege dintr-o selecție extrem de bogată de suveniruri, de la dulciuri de toate felurile, până la o varietate de obiecte ceramice pictate sau bijuterii.

Pentru cei care sunt obosiți, însetați sau vor să se încălzească puțin în timp ce discută cu prietenii, se pot reîmprospăta și pregăti pentru sărbători cu cafea, ceai, vin fiert, lapte picant fierbinte, lapte cu castane și alte băuturi de sezon.

Micul oraş Betleem poate fi o activitate interesantă pentru cei mici, dar merită să încercați şi o şedinţă foto cu fundal special de iarnă, cabina de fotografii Wonderwall de lângă scena de piatră sau seria de spectacole care vor avea loc în fiecare zi, plus proiecţiile de desene pentru copii din 20 şi 21 decembrie.

Programul complet AICI

ImagineImagineImagine

Articolul precedentVIDEO. Todor Iulian-Constantin, noul prefect de Covasna, a depus luni jurământul
Articolul următor3 incendii și 30 de cazuri medicale gestionate de ISU și SMURD Covasna în ultimele zile