La sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat joi contractul pentru modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale „Kálnoky Ludmilla” din comuna Valea Crişului – Covasna.

Pentru proiectul „Modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii gimnaziale ‘Kálnoky Ludmilla’ sat Valea Crişului” se vor utiliza în total sume în valoare de peste 8,1 milioane de lei, din care suma nerambursabilă este de peste 8 milioane de lei, reprezentând 98% din suma eligibilă.

Fondurile sunt alocate pentru prevenirea şi combaterea părăsirii timpurii a şcolii în rândul copiilor cu vârste între 5-15 ani, din comunităţi dezavantajate, cu pondere ridicată de romi, în zona rurală şi îmbunătăţirea accesibilităţii, calităţii şi rezultatelor învăţării în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, prin îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării în Şcoala Gimnazială „Kálnoky Ludmilla” din comuna Valea Crişului.

Timp de peste doi ani, până în 30 iunie 2021, se vor desfăşura lucrări de modernizare şi extindere a clădirii existente a şcolii, fiind realizate noi săli de clasă, cabinete şi laboratoare, în timp ce, în exterior, se vor amenaja suprafeţe pentru spaţii de joacă, un teren de sport şi un spaţiu de recreere. În cadrul proiectului se vor schimba toate instalaţiile şi se vor realiza branşamentele necesare, în final fiind achiziţionate echipamente şi mobilier didactic pentru un nou laborator de informatică şi o bucătărie în sistem catering.

„Spre deosebire de perioada precedentă, de această dată, bugetul Programului REGIO 2014-2020 oferă localităţilor mici, fie oraşe, fie comune, şansa de a accesa fonduri europene care nu mai trebuie restituite pentru investiţii locale, pentru dezvoltare, pentru eficientizarea cheltuielilor publice. Aceste resurse degrevează bugetele locale şi duc la creşterea încrederii cetăţenilor în activitatea administraţiei publice. În plus, creşte şi confortul elevilor în şcoli, al cetăţenilor în blocurile reabilitate şi se maximizează impactul sprijinului pe care Europa îl oferă României”, a declarat, potrivit sursei citate,directorul general al ADR Centru.

Articolul precedentDezbateri publice în zonele marginalizate din Sfântu Gheorghe
Articolul următorSe prelungește valabilitatea cardurilor de sănătate