Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) organizează sâmbătă, 8 septembrie, în orașul-stațiune Covasna, Festivalul preparatelor la ceaun.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Zilelor orașului Covasna, sub forma unui concurs gastronomic. Echipe compuse din maxim patru membri vor trebui să pregătească mâncăruri la ceaun, pentru aproximativ 30 de persoane, folosind în special rețete tradiționale.

La final, concurenții vor fi evaluați de către un juriu care va puncta gustul şi aspectul preparatelor, modul de pregătire a mâncărurilor dar şi decorarea mesei, ţinuta participanților, organizarea și atmosfera din echipă.

Festivalul preparatelor la ceaun se înscrie în rândul evenimentelor organizate de ASIMCOV, în scopul promovării gastronomiei locale și a turismului.

„La Covasna, cu ocazia Zilelor orașului, organizăm anul acesta a XI-a ediție a Festivalului preparatelor la ceaun. Participă în fiecare an în jur de 15 – 20 de echipe, este o atmosferă nemaipomenită. Este un eveniment în cadrul căruia promovăm gastronomia locală, ospitalitatea din această zonă. În domeniul turismului autentic, trebuie să fim puternici, pentru că din ce în ce mai mulți solicită acest lucru. Cei care trăiesc în zone aglomerate, în stres, ar avea nevoie să vină în zona noastră și un festival gastronomic contribuie la promovarea acestei regiuni. În fiecare an evenimentul a avut mare căutare și sper ca și în  acest an să fie la fel”, a declarat reprezentantul ASIMCOV, Vajda Lajos.

În organizarea ASIMCOV au loc, anual, în diverse localități din județ, festivaluri și evenimente gastronomice. Printre acestea se numără și Festivalul cartofului, Festivalul verzei și „Parada cârnaților”

Articolul precedentSepsi OSK a transferat un portar de 22 de ani
Articolul următorPesta porcină: măsuri stricte pentru evitarea ajungerii pestei în judeţul Covasna