Brașovenii dar și turiștii care vizitează județul nostru sau împrejurimile sunt așteptați să se relaxeze la sfârșitul acestei săptămâni la una dintre cele mai longevive sărbători din județul Covasna, Festivalul Ciobănașul.

Acesta se organizează, de zeci de ani, în localitatea Întorsura Buzăului. Are loc, de fiecare dată, în primul weekend din luna septembrie. Anul acesta, cea de-a 49-a ediție va fi programată pe 3 și 4 septembrie. Despre istoria acestui festival care datează din anul 1961 ne vorbește viceprimarul din Întorsura Buzăului, Silviu Popica:

Festivalul reprezintă practic marcarea momentului în care ciobanii și oile coboară de la munte. Primele ediții ale festivalului au fost niște serbări câmpenești.  La care participau atât ciobanii veniți de la munte cât și comunitatea din Întorsura Buzăului și satele aparținătoare. Cu timpul, această serbare câmpenească a luat amploare. Ajungând chiar un festival internațional. La care participau în fiecare an cel puțin 3 țări. În anii 80 a avut cea mai mare dezvoltare. Se organizau parade populare, cu care alegorice, pe care se așezau obiecte tradiționale de țesături realizate de localnici. Vă așteptăm pe toți, cu drag, în număr cât mai mare, la Festivalul Ciobănașul.

Imagine

În prima zi a evenimentului, sâmbătă, va fi un concert etno, la care, pe lângă trupe locale vor intra pe scenă Adda, Oana Radu, Ro-mania și în închidere Lupii lui Calancea. Duminică este ziua dedicată folclorului. Pe scenă vor urca ansambluri folclorice locale și invitate. Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș și Constantin Enceanu sunt doar câțiva dintre artiștii invitați.

Programul artistic va începe sâmbătă, la ora 16.00, iar duminică la ora 13.00, în zona Camping din Întorsura Buzăului. Acolo unde vor fi amenajate mai multe zone de food și distracție. Evenimentul este organizat de Primăria Întorsura Buzăului și finanțat printr-un proiect al Secretariatului General al Guvernului. Petrecerea se va încheia, duminică seara, cu un foc de artificii. Intrarea este liberă.

 

Articolul precedentCozmin Gușă: Dragnea și Codrin. Sindromul Stockholm pare contagios în „Ospiciul numit România”
Articolul următorContinuă reabilitarea termică a mai multor blocuri din Sfântu Gheorghe